Natjecanja HMD-a

Natjecanja Hrvatskog matematičkog društva, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, organiziraju se na nivou škole, županije i države. Najuspješniji učenici na državnim natjecanjima sudjeluju na međunarodnim matematičkim olimpijadama. Zadatke za sva natjecanja u državi sastavlja Hrvatsko matematičko društvo. Zadnjih nekoliko godina, učenici srednjih škola mogu se natjecati na A razini (matematičke gimnazije) ili B razini (ostale gimnazije i srednje strukovne škole).

Školska natjecanja održavaju se svake godine u siječnju. Radove zajedno ocjenjuju nastavnici matematike iz škole. Najbolje plasirane, odnosno učenike s većim brojem osvojenih bodova predlažu za županijsko natjecanje.

Županijska natjecanja održavaju se u veljači ili ožujku svake godine, u nekoj od škola iz županije. Na istom se mjestu natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Na županijsko natjecanje pozivaju se najuspješniji učenici sa školskih natjecanja. Radove zajedno ocjenjuju nazočni nastavnici. Najbolje plasirane, odnosno učenike s većim brojem osvojenih bodova predlažu za državno natjecanje.

Državno natjecanje održava se u travnju ili svibnju, u nekom od gradova Hrvatske. Pozivaju se učenici osnovnih i srednjih škola, koji su bili najuspješniji na županijskim natjecanjima. Radove zajedno ocjenjuju nazočni nastavnici.

>>> sve o natjecanjima